Télálló Citrom  

Télálló Citrom

Télálló Citrom

Folyamatosan rendelhető!

Akciós ár: 2.600,- Ft

Ár: 2.800,- Ft

db

Kiszerelés:

Cserepes. Tavaszi kiszállítással!

Lombhullató, sűrűn elágazó törzsű bokor. A merev, matt zöld hajtások lapítottak, tüskékkel erősen felfegyverzettek. Fényes zöld összetett levelei 3 levélkéből állnak, erre utal a tudományos nevében a latin trifoliata jelző is, melynek jelentése háromlevelű. A levelek összedörzsölésekor a valódi citrusfélékhez hasonlóan jellegzetes citromillatot árasztanak. A szárnyas levélnyél 8 - 25 mm hosszú.
Fehér illatos virágait április végén vagy május elején hozza az egyéves hajtásokon. 5 cm átmérőjű sárga termései az esetleges őszi lombhullást követően is a tövises ágakon maradnak. A kezdetben lassú növekedésű növény több méteresre is megnőhet,tehát takarásként is ültethető!
Meleg, napos helyet kedvel főként. A Poncirus trifoliata az egyetlen citusfélékhez hasonló növény, amely kiültetve könnyedén elviseli a hideg teleinket. A fagyok kisebb károkat okozhatnak az ágvégeken, de ezt könnyen kiheveri. A fiatal növényeket az első télen célszerű takarni. Hidegtűrése - 20°C körüli.
A talajra nem túl érzékeny. A forró nyári időszakban meghálálja a gyakori öntözést. Nem túl hosszú életű növény, 20 - 30 évnél ritkán él tovább.

Cserepes kiszerelésben kapható!

 

 

 
Az oldal üzemeltetõje: Szilágyi Zsolt kertész

 

5700 Gyula, Oláh Gyögy u. 21/A /Máriafalva/

Telefon: +36 30/985-8724

E-mail: info@szikert.hu

 

© 2017 Szilágyi Kertészet