Orange Homoktövis /Termő/  

Orange Homoktövis /Termő/

Orange Homoktövis /Termő/

Folyamatosan rendelhető!

ÁR: 1.850,- Ft

db

Kiszerelés:

Cserepes

A Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő, nagyon erős növekedés, szélesen felfelé törekvő, de oldalra is elágazó bokorforma, visszametszés-vágás nélkül 6-8 méter magasra nő. Viszonylag vékony ágakkal rendelkezik, gyengén tüskés. Gyökérsarj képződése meglehetősen erős. Bogyója nagy csepp alakú, narancssárga színű, késői érésű, gyümölcssúly: 100 bogyó = 51 g.
A talaj iránt nem igényes, a rossz, száraz sós talajokon, márgán, agyagos kőmálladékon is megél. A telet jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Fényigényes növény 30-50 évig is él és a harmadik évtől kezdődően fordul termőre. Miután kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A hideget is jól tűri, hiszen a szibériai -40 fokban is megél. Termése augusztus vége- szeptember érik.
Ültetvényekben is alkalmazható. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést igényel, az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.
Az oldal üzemeltetõje: Szilágyi Zsolt kertész

 

5700 Gyula, Oláh Gyögy u. 21/A /Máriafalva/

Telefon: +36 30/985-8724

E-mail: info@szikert.hu

 

© 2017 Szilágyi Kertészet