Jiaogulan  

Jiaogulan

Jiaogulan

Folyamatosan rendelhető,megvásárolható!!

ÁR: 750,- Ft

db

Kiszerelés:

Cserepes. Korlátozott darabszámban kapható!

Mint a legtöbb, gyógyhatású növény a jiaogulan is Ázsiából származik. Ázsia egyes területein teaként fogyasztják, naponta többször is. A gyógynövény hívei, terjesztői előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a növény eredeti élőhelyén magas a 100 éves kort megért emberek aránya.
A beporzást rovarok végzik. A növény júliustól augusztusig virágzik, leveleit (évelő növényről lévén szó) télre lehullatja. Egyes éghajlati területeken egynyári növényként fejlődik. Napos (esetleg félárnyékos) helyre ültessük, mert az árnyékot nem preferálja.
A jiaogulan télálló növény. A magyarországi teleken a föld feletti része elfagy, de tavasszal, a jó idő beköszöntével újra kihajt. Ha tehetjük, neveljük cserépben. Ha szobában neveljük, akkor egész évben fejlődik, ha szabadban tartjuk, akkor kúszónövényként nevelhetjük.
Mint a legtöbb növény, a jó minőségű talajt erőteljes fejlődéssel hálálja meg. Mivel kúszónövény vagy támasztékot igényel, vagy a cserepet magasra helyezve biztosítsunk helyet a hajtások csüngésének.
Teát készíthetünk szárított vagy frissen szedett levelekből is. Elkészítési módja a szokásos: egy adag (maréknyi) levelet forrázzunk le egy liter vízzel. A nagyobb hatás érdekében a leveleket aprítsuk fel, így a hatóanyagok nagyobb mennyiségben áznak ki, és a leveleket hagyjuk 10-15 percig a forró vízben.
A jiaogulan a következőkre van jó hatással (a természetgyógyászat szerint):
Antioxidáns: csökkenti a szuperoxid gyökök mennyiségét.
Adaptogén: normalizálja az idegrendszer működését.
Álmatlanság: pozitív hatása van az álmatlanság kezelésében.
Vérnyomás: szabályozza a vérnyomást.
Szívműködés: serkenti a szívműködést.
Koleszterin: csökkenti a koleszterinszintet.
Fehérvérsejtek: serkenti a fehérvérsejtek termelését.
Immunserkentő: erősíti az immunrendszert.
Diabétesz: javulást okoz a cukorbetegségben szenvedők állapotában.
Az oldal üzemeltetõje: Szilágyi Zsolt kertész

 

5700 Gyula, Oláh Gyögy u. 21/A /Máriafalva/

Telefon: +36 30/985-8724

E-mail: info@szikert.hu

 

© 2017 Szilágyi Kertészet