Golden Delicious  

Golden Delicious

Golden Delicious

Folyamatosan rendelhető, Őszi kiszállítással!

ÁR: 2.800,- Ft

db

Kiszerelés:

Szabadgyökérzetű! Korlátozott darabszámban kapható!

Jelenleg a világ legelterjedtebb és jövőjét tekintve legstabilabb fajtája. Parásodásmentes mutánsaival javult a gyümölcsminősége, hibridjei pedig széthúzták a szüreti idényét, így megerősödött a fajtakör piaci pozíciója. Az ilyen jellegű gyümölcsnek addig van nagyobb piaci értéke, míg arányuk az adott időpontban nem haladja meg a 30 %-ot.
Az alapfajta szeptember végén, október elején szüretelhető egy-két menetben. Nagy előnye, hogy zöld, zöldessárga és sárga színnel szedve egyaránt kielégíti a fogyasztói igényeket. Túl korai szüretét kerülni kell, mert a gyümölcsök szállításra még érzékenyebbek, nagyobb lesz az apadási veszteségük és rövid ideig tárolhatók. Szüret után azonnal fogyasztható, minőségét megfelelő tárolással hat hónapig megőrzi. Tárolás utáni állékonysága jó, de az erős fonnyadás miatt gyorsan romlik a külleme. Ipari felhasználásra (különösen püré, ivólé) is kiváló. A gépi osztályozást kevésbé tűri.
Bármilyen alanyon, bármilyen koronaformán nevelhető. A termőhelyhez jól alkalmazkodik, de jó minőséget csak optimális ökológiai környezetben (kiegyenlített klíma, üde, laza és humuszban gazdag talaj) ad.
Gyümölcse középnagy vagy nagy (140-180 g). Gömbölyded vagy enyhén megnyúlt csonka kúp alakú, változékonysága évjárat- és termőhelyfüggő. Héja vékony, könnyen sérül, az érés kezdetén zöldessárga, később sárga. Viaszréteg nem borítja, ez okozza nagyfokú parásodását. Húsa sárgás, édeskés (a cukor/sav arány 25), kellemes ízű, enyhén savas, harmonikus, aromás és illatos.
Fája középerős növekedésű, jól elágazódó koronát nevel. Igen korán termőre fordul, fajlagos termőképessége kimagasló. Bőtermő évben termésritkítást igényel, így elkerülhető az alternancia.


A kategória további termékei:Az oldal üzemeltetõje: Szilágyi Zsolt kertész

 

5700 Gyula, Oláh Gyögy u. 21/A /Máriafalva/

Telefon: +36 30/985-8724

E-mail: info@szikert.hu

 

© 2017 Szilágyi Kertészet