Goji Bogyó  

Goji Bogyó

Goji Bogyó

Folyamatosan rendelhető, tavaszi kiszállítással!

ÁR: 1.600,- Ft

db

Kiszerelés:

Cserepes

Az Életbogyót (vagy más nevén Kínai kúszómagnólia, latinul pedig Schisandra chinensis) azért hívják öt ízű gyümölcsnek, mert megtalálhatók benne az édes, savanyú, keserű, erős és sós ízek. Eredetileg Japánban, Koreában és Kínában honos. A hagyományos kínai orvoslás már 2000 éve használja.
Kínában álmatlanság, alvászavarok esetén és általános erősítőszerként használják. A szakirodalom alátámasztja, hogy kiváló köhögés csillapító, és javítja az epe, máj, valamint a szív működését. Segít a vérkeringés helyreállításában, mert csökkenti a mész és zsírlerakódásokat az erek falán. Olyan flavonidokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet is.
Az életbogyó terméséből frissítő és egészséges gyümölcslevet készíthetünk. Lekvár főzésére is kiváló, de a teája is kellemes ízű.
A szárított termésből, egy csésze teához 1-2 kávéskanállal használjuk. A termést leforrázzuk, majd 12 órán át állni hagyjuk. Ezután fogyasztható.
A leveléből és a hjtásaiból is lehet teát főzni. A kínaiak a frissen szedett levelekből is elrágnak napközben egyet-kettőt.
Az életbogyó szeptemberben és októberben érik. Májustól elborítják a növényt az illatos fehér, vagy halványrózsaszín virágok. Kúszónövény, akár 3 méter magasra is megnő. Szereti a félárnyékos helyeket, kiváló szoliter növénynek. Teljesen télálló, könnyű gondozni, betegségekre nem érzékeny. Öntermékeny.
Könnyen nevelhető dézsában, teraszon vagy balkonon is.
Az oldal üzemeltetõje: Szilágyi Zsolt kertész

 

5700 Gyula, Oláh Gyögy u. 21/A /Máriafalva/

Telefon: +36 30/985-8724

E-mail: info@szikert.hu

 

© 2017 Szilágyi Kertészet